Údolí motýlů (Petaloudes) leží na severu ostrova asi 30 kilometrů od hlavního města Rhodos. Budete překvapeni překrásným údolím s vodopády, dřevenými můstky a jezírky.

Údolí motýlů (Petaloudes)

Údolí motýlů (Petaloudes)

V létě, od července do září, se stává domovem motýlů – přástevníků kostivalových. Láká je sem charakteristická vůně stromů ambroní východních. Nejsou to klasičtí „hezcí“ motýli, jsou to na pohled spíše nenápadné múry, ovšem je jich zde opravdu mnoho. Když kolem vás budou létat, mají spodní stranu křídel barevnou, takže vypadají mnohem pěkněji, než když jen sedí.

Na první pohled si jich možná nevšimnete, protože splývají se zemí a stromy, ale jakmile je jednou uvidíte, zjistíte, že je jich v údolí opravdu ohromné množství.

Motýli v Údolí motýlů (Petaloudes)

Motýli v Údolí motýlů (Petaloudes)

Samotné Údolí motýlů (Petaloudes) je vlastně areálem, kterým vede pěšinka s řadou dřevěných mostů a schodů. Provede vás celým údolím okolo několika vodopádů, potůčků a krásných skal a stromů. Údolí motýlů je moc hezké místo, které si nenechte na Rhodosu ujít, třebaže v nejvyšší sezoně je zde poměrně rušno.

Na obou koncích stezky je možné se občerstvit.

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená Údolí motýlů (Petaloudes)

Údolí motýlů (Petaloudes) je krásné místo, které stojí za návštěvu. Prohlédněte si proto zájezdy do destinace Údolí motýlů (Petaloudes) či aktuální nabídku Last minute a vyberte si, co vás zaujme nejvíce! K dispozici jsou i další zájezdy do Řecka, stačí kliknout sem a vybrat si :-)