Bazilika Sant Abbondio je jedinečným příkladem lombardsko – románské architektury ve městě Como v italské Lombardii. Byla postavena na místě raně křesťanského kostela nejsvětějších apoštolů, jehož obvod je na podlaze baziliky vyznačen černým mramorem. Zasvěcen je patronovi města Como.

Bazilika, v podobě, jakou ji známe dnes, byla postavena mezi lety 1050 – 1085 benediktinskými mnichy a roku 1095 vysvěcena papežem Urbanem II.

Bazilika Sant Abbondio

Bazilika Sant Abbondio

Co nabízí bazilika Sant Abbondio

Bazilika má dvě zvonice, jejíž okna jsou zdobena květinovými, zoomorfními a geometrickými reliéfy. Prošla několika restaurátorskými pracemi, díky nimž se našly fresky pocházející z poloviny 13. století. Nejdůležitější z nich představují Kristův život – Kristus mezi Marií a Janem, Petr a Pavel v lizénách, Král Davidova rodu, proroků a svatých.

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená Bazilika Sant Abbondio

Zaujal vás náš článek o destinaci Bazilika Sant Abbondio v Itálii? Chtěli byste sem vyrazit na zájezd? Klikněte sem a podívejte se na nabídku aktuálních zájezdů či akčních Last minute, které Bazilika Sant Abbondio nabízí a vyražte ve vámi vybraném termínu a za cenu, která vám bude vyhovovat! Dovolená v Itálii je skvělá volba!