Město San Miniato leží v půli cesty mezi Florencií a Pisou. Do dnešní doby si dokázalo udržet středověkou atmosféru a jedinečnou podobu. Má bohatou historii, o čemž svědčí nálezy řady artefaktů. Svůj název získalo v roce 1622.  Bylo taktéž sídlem biskupa.

Dominantou města je věž z 13. století, kterou nechal postavit Federico II. Věž byla za druhé světové války poničena, avšak v roce 1958 došlo k její celkové rekonstrukci.

San Miniato

San Miniato

Pozoruhodnou památkou je Palazzo dei Vicari s nádhernými freskami v interiéru. V trojlodní katedrále San Genesio budete obdivovat vzácná umělecká díla z různých období.

Město má svou sklárnu, výrobnu olivového oleje a pletou se zde slaměné klobouky. Navštívit můžete rovněž diecézní muzeum či kostel San Domenico z 13. století.

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená San Miniato

Dovolená San Miniato je dobrou volbou pro každého, koho láká Itálie. Podívejte se na aktuální zájezdy do destinace San Miniato a nebo na žhavé Last minute, které jsou k dispozici. Stačí kliknout sem a rezervovat zájezd, který se vám bude líbit nejvíce!