Casamicciole Terme se nachází druhý největší přístav ostrova Ischia, jenž postupně získává stále větší význam. V Casamicciole vznikly první klimatické a termální lázně na Ischii. Už v 16. století tu existovaly termální lázně pro chudé. Budova pozdějších veřejných termálních lázní na pobřežní promenádě dnes bohužel značně chátrá. Nejdůležitější prameny nesou názvy Rita a Gurgitello s teplotou přesahující 60°C. Legenda vypráví, že právě sem, do jeskyně v blízkosti Castiglione (termální park), se uchýlila Sibyla z Cumy, aby předpověděla příchod Krista.

Casamicciola Terme

Casamicciola Terme

U přístavu se rozkládá pěkné staré město s typickými bílými domky rybářů. Ruch v přístavu můžete pozorovat při kávě v Café Calise. Máte-li chuť na procházku, vydejte se do vyšších částí města na pěkné náměstí Piazza Bagni nebo ještě dál až ke kráteru sopky Fondo d´Oglio.

Casamucciola byla zcela zničena při zemětřesení v letech 1982/1983. Později byla znovu vybudována a stala se luxusním místem, které vyhledávají významné osobnosti. Pobýval zde například Ibsen, jenž čerpal inspiraci pro první část Peera Gynta.

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená Casamicciola Terme

Klikněte pro zobrazení nabídky Casamicciola Terme: zájezdy nebo Casamicciola Terme: Last minute a vyberte si tu nejzajímavější dovolenou v destinaci Casamicciola Terme!