V antice bylo městečko Ruvo di Púglia proslulé uměleckou keramikou, od středověku se pyšní jedním z nejkrásnějších románských kostelů v Itálii. Kvalita má tedy odjakživa v tomto agrárním městečku prioritu. I za kvalitu současné produkce se lze zaručit, ať již jde o lahodné hrozny, znamenitá vína, sladké mandle či chutnou zeleninu.

Ruvo di Púglia

Ruvo di Púglia

Zajímavosti města Ruvo di Púglia

Cattedrale Santa Maria Assunta

Katedrála Cattedrale Santa Maria Assunta ve městě Ruvo di Púglia je vrcholem apulijské románské kultury. Tři portály v průčelí katedrály, jež je korunována dvanáctidílnou rozetou, působí ve své jednoduchosti úchvatně. Nechybí samozřejmě ani pár lvů před hlavním vchodem.

Cattedrale Santa Maria Assunta

Cattedrale Santa Maria Assunta

Museo Nazionale Jatta

Základem nejrozsáhlejší sbírky antických váz v Apulii s 2000 exponáty byla sběratelská vášeň bratří Jattových, kteří při zemních pracech v tomto prastarém centru hrnčířství náhodně objevovali nádoby antické a velkořecké produkce. Dnes tyto exponáty můžete obdivovat v muzeu Museo Nazionale Jatta ve městě Ruvo di Púglia.

Museo Nazionale Jatta

Museo Nazionale Jatta

Nejcennější kousky jsou zhotoveny v červeno-a černofigurovém slohu a pocházejí asi ze 4. století před naším letopočtem.

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená Ruvo di Púglia

Chcete-li vyrazit na dovolenou do Itálie a zajímá-li vás přímo destinace Ruvo di Púglia, podívejte se na aktuální nabídku zájezdů, které sem míří! K dispozici je celá řada zájezdů do Itálie a podívat se můžete také na aktuální nabídku Last minute zájezdů. Neváhejte, dovolená v Itálii je bezva!