Termoli je nejznámější a prakticky jediné přímořské letovisko regionu Molise. Největší část města se rozkládá na mysu. Stále připomíná původní námořní dvorec, jejž založili Římané.

V Termoli najdete také jediný přístav v této části Itálie. Zajišťuje veškerou turistickou, průmyslovou a rybářskou dopravu.

Termoli

Termoli

Zajímavosti Termoli

Dominantou města se stal hrad Castello Svevo v historickém centru města. Jeho architektura je jednoduchá a marně byste na něm hledali nějaká zdobení. Byl postaven Normany, ale za své jméno vděčí Friedrichovi II., jenž ho ve 13. století nechal opravit a opevnit.

Hrad Castello Svevo

Hrad Castello Svevo

Symbolem města je i románská katedrála sv. Bassa, který je patronem města.

Termoli je místo, kde se střetávají 42. severní rovnoběžka a 15. východní poledník. Lámou se zde tedy dvě časová pásma. Pokud tedy uslyšíte o „ora di Termoli“ – Termolský čas, budete vědět, o co se jedná.

Katedrála sv. Bassa v Termoli

Katedrála sv. Bassa v Termoli

Z místního přístavu se můžete vydat na blízké Tremitské ostrovy. Hlavním z ostrovů je San Nicola, který místní, díky architektonické kráse, považují za historické muzeum pod širým nebem.

Zajímavé jsou v Termoli oslavy 15. srpna – Ferragosto, které se zde jmenují Incendio del Castelo neboli Zapálení hradu. Obyvatele města se oblečou do dobových kostýmů, rozdělí se do dvou skupin a přehrávají napadení hradu Turky. Podívaná vrcholí obrovským ohňostrojem.

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená Termoli

Klikněte pro zobrazení nabídky Termoli: zájezdy nebo Termoli: Last minute a vyberte si tu nejzajímavější dovolenou v destinaci Termoli!