Letovisko Kriopigi leží 90 kilometrů od Soluně. Jeho název přeložený do češtiny znamená „Studený pramen“, který zde skutečně vytéká. Středisko je vystavěné na strmých svazích okolo malého zálivu. Z břehů střediska dohlédnete až na sousední Sithonii.

Není zde příliš nákupních možností, ale vše potřebné tu koupíte. Narazíte tu na obchody s potravinami, hygienickými potřebami a smíšeným zbožím a také obchůdky se suvenýry. Je tu k dispozici i základní lékařská péče a omezené bankovní služby.

Kriopigi

Kriopigi

Ubytování si můžete zajistit v hotelích, soukromých vilách nebo v kempu. Při zajišťování ubytování se informujte, jak daleko od pláže jsou pokoje umístěné. Mohli byste být nepříjemně překvapeni každodenním, téměř horským, výšlapem. Pokud by vám však cesta do kopce činila potíže, můžete využít turistického vlaku, který pendluje po kopcích nad pláží.

Místní pláže jsou pokryty jemným pískem a jsou ohodnoceny značkou „Modrá vlajka“ Evropské unie. Voda je teplá, vstup do moře pozvolný, vlny mírné. To ocení zejména rodiny s dětmi a méně zdatní plavci. Místo je vhodné také pro páry, které hledají romantiku, odpočinek a relaxaci.

Pláž je dlouhá, ale poměrně úzká. Jemný písek místy střídají ostré kamínky i velké kameny. Jižní části jsou vyhledávány rodinami s dětmi.

Kromě hlavní pláže si zde můžete najít i odlehlejší místo v některé ze zátok a užívat si tak soukromí.

Pláž v Kriopigi

Pláž v Kriopigi

Pro milovníky aktivnější dovolené je zde možnost využít široké nabídky vodních sportů. Pokud by vám přesto chyběl pohyb, můžete vyrazit na výšlap do kopců, kde leží stará původní vesnice, nebo si zajet na protilehlý poloostrov Sithonia.

Zdejší noční život není příliš rušný. Odehrává se spíše ve formě nočních procházek po pláži nebo po městečku. Bary a taverny bývají otevřeny dlouho do noci, takže si večer můžete zpříjemnit posezením u sklenky dobrého vína. Pokud byste zatoužili po hlasité hudbě a tanci až do ranních hodin, můžete navštívit nedaleké letovisko Kallithea, vzdálené asi 5 kilometrů.

Kromě  pláže a koupání v moři zde oceníte zelenou přírodu a krásný výhled ze staré části městečka. Městečko samo nabízí labyrint uliček a kouzelných domků s červenými střechami.

Turistický vláček v Kriopigi

Turistický vláček v Kriopigi

Když usoudíte, že vás krásy tohoto letoviska již nudí, vydejte se na výlet po Chalkidiki a navštivte třeba unikátní kláštery na Mount Athos, archeologické naleziště Olynthos nebo krápníkovou jeskyni Petranola s pozůstatky dávným předků.

Zkusit můžete také rybaření.

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená Kriopigi

Máme pro vás aktuální zájezdy do destinace Kriopigi a nebo další spoustu zájezdů do Řecka. Podívejte se i na aktuální Last minute pro destinaci Kriopigi a vyberte si tu nejzajímavější nabídku!