Vesnička Afitos/Athitos si dosud zachovává řecký ráz a to zejména díky tomu, že je zde přísně regulována výstavba nových domů. Vesnička leží na severovýchodě poloostrovního výběžku Kassandra v západní části Chalkidiki. Amitos má mnoho století dlouhou historii, ale jeho současnou podobu tvoří především domy a kostely z 19. století. První osada tu stála již před neuvěřitelnými téměř 3 000 lety a dokonce se stejným názvem.

Afitos

Afitos

Toto malebné místo je ideální jednak k příjemným procházkám úzkými uličkami a jednak k letní rekreaci u moře. Svým umístěním na skále nabízí krásný výhled na pobřeží, moře a nedaleký výběžek Sithonie. Většinu návštěvníků vesnice tvoří turisté, kteří se sem vydali na jednodenní výlet z jiných letovisek, ochutnat místní kuchyni a nasát řeckou atmosféru.

Pod vesnicí, v zálivu a jeho okolí, objevíte zdejší pláže. Jsou tvořeny jemným bílý pískem s občasnými ostrými kamínky. Pláže jsou poměrně malé, ale útulné a najdete zde ničím nerušený klid. Vstup do moře je pozvolný, voda příjemně teplá. Pod vodou se také skrývá několik skalisek. Příjemný obraz dotváří okolní zeleň a piniové háje.

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená Afitos (Athitos)

Afitos (Athitos) je krásné místo, které stojí za návštěvu. Prohlédněte si proto zájezdy do destinace Afitos (Athitos) či aktuální nabídku Last minute a vyberte si, co vás zaujme nejvíce! K dispozici jsou i další zájezdy do Řecka, stačí kliknout sem a vybrat si :-)