Hlavní město Andros nazývají místní obyvatelé také Chora nebo Hora, podobně jako řadu dalších hlavních měst na ostatních ostrovech. Městečko je protkáno tajemnými a romantickými zákoutími malých uliček a starobylých náměstí.

Město Andros

Město Andros

Ze dvou stran obklopují město pláže. Na okolních stráních jsou rozesety bílé domky místních obyvatel, honosné stavby kostelů a paláců, jež vynikají zajímavými stavebními prvky. Tyto stavby lákají turisty a řadí město k nejkrásnějším místům na ostrově. Zdejší architektura je okouzlující.

Ve městě se nalézá největší koncentrace pamětihodností ostrova. Navštívit můžete zdejší Námořní muzeum, Archeologické muzeum, Muzeum moderního umění. Dávným svědkem historie ostrova je zřícenina benátského hradu.

Zřícenina benátského hradu u města Andros

Zřícenina benátského hradu u města Andros

A život místních obyvatel se nejlépe pozná v malých vesničkách rozesetých po ostrově na pobřeží nebo v horách. Společné mají, že si žijí svým tradičním způsobem života.

Za návštěvu stojí středověká vesnička Messaria s unikátním byzantským kostelem z 12. století nebo vesnička Menites plná zeleně a zahrad. Zajímavé je i místo zvané Apoikia, odkud vytéká pramen Sariza s léčivými účinky na ledviny a močové ústrojí.

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená Město Andros (Chora)

Chcete-li vyrazit na dovolenou do Řecka a zajímá-li vás přímo destinace Město Andros (Chora), podívejte se na aktuální nabídku zájezdů, které sem míří! K dispozici je celá řada zájezdů do Řecka a podívat se můžete také na aktuální nabídku Last minute zájezdů. Neváhejte, dovolená v Řecku je bezva!