Hlavním městem ostrova bývalo město Alonissos, jež se rozkládalo na vrcholku kopce. V roce 1965 bylo město zcela zničeno zemětřesením.

Obyvatelé se odtud odstěhovali a město zůstalo několik let zcela neobydleno. Domy ve zničeném hlavním městě celé roky chátraly a rozpadávaly se. Změna nastala až v 80. letech. Začali je kupovat cizinci, zejména Angličané, Nizozemci a Švédové, kteří si je upravovali jako letní sídla. Většina domů byla zrekonstruována tak, že se zachovala řada původních prvků – například břidlicové střechy s ručním zdobením.

Město Alonissos

Město Alonissos

Dnes již město není ani  zdaleka opuštěné. Je něco mezi skanzenem a původním řeckým městečkem. Úzké uličky, arkýře, výklenky a malé terasy pro několik restauračních stolků se staly lákadlem pro turisty. Neopakovatelné jsou výhledy na moře. Masová turistika sem nikdy nedorazila, a tak se Alonissos Old Town stal poměrně exklusivním místem. Pořádají se zde různé výstavy, workshopy, letní školy a podobně. V městečku najdete také Muzeum of Alonissos se stálou expozicí zachycující dávné útoky pirátů na ostrov. Z přístavu pravidelně vyrážejí výletní lodě na přilehlé ostrůvky.

Za návštěvu stojí také zhlédnutí ruin malé pevnosti Venetian castro z 15. století, jež původně sloužila jako hláska a obrana proti pirátům. Nalézá se tu rovněž malá kaple se střechou v podobě rybí šupiny.

Benátský hrad ve městě Alonissos

Benátský hrad ve městě Alonissos

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená Město Alonissos

Máme pro vás aktuální zájezdy do destinace Město Alonissos a nebo další spoustu zájezdů do Řecka. Podívejte se i na aktuální Last minute pro destinaci Město Alonissos a vyberte si tu nejzajímavější nabídku!