0
0

Doprava

Pozor jezdí se vlevo! Já už mám víc jak rok zkušeností s jízdou vlevo a protože jsem poslední tři měsíce neřídil vůbec, bylo to pro mne naprosto přirozený. Moje rada při prvních jízdách:

– nepředjíždějte – může se Vám stát na méně rušné cestě, že zůstanete v pravém pruhu

– když vyjíždíte z parkoviště, dejte se vlevo. Garantuju Vám, že jednou vyrazíte vpravo

– ideální je, když Váš spolujezdec – spolujezdkyně dostane právo, kecat Vám do řízení a bleskově Vás upozorní, že jedete moc na levé krajnici, moc uprostřed nebo že jedete v pravo.

Autobusy

Už jsem to zmínil jednou, jsou velmi levný. Autobusová síť je výborná a funguje po celém ostrově. Pokud přiletíte ráno nebo budete odlétat večer, je výborným levným řešením dopravit se – samozřejmě dle místa – do hlavního města – Port Louis a odtud busem přímo na letiště. A opačně. Cesta z letiště přes Port Luis – přestup a potom až na sever do Grand Bay Vás nepřijde na víc jak 200 Rupií – cca 140 Kč. Řidiči jsou někdy trochu závodníci a někdy ty zatáčky fakt řežou jak na Velké ceně, ale neviděl jsem jedinou nehodu. Platí se uvnitř „pokladníkovi“ ne řidiči. Takže se pěkně posaďte a počkejte na jeho příchod.

Taxíky

Jsou všude ve dne v noci, taxikáři jsou slušní, auta jsou vždycky čistá. Po městě tak okolo 150 – 300 Rupií za jízdu. Jízda z letiště stojí přes celý ostrov na sever cca 60 km – 1800 Rupií a ze severu zpět 1500 Rupií. Taxikáři drží docela basu a nejdou pod uvedené ceny. Možná se dá ukecat ta cena z letiště.

Autopůjčovny

Auta

Ceny autopůjčoven jsou naprosto v pohodě cca od 30 do 50ti Euro/den. My jsme vzhledem k naší sedmičlenné skupince pronajali minivan za 50 Euro na den. Vůbec se tady neřešili žádný smlouvy, jen jsme ukázali řidičák, pas, zaplatili 500 Euro zálohu – platba pronájmu se platila po návratu. Super a rychlý. Kam byste taky chtěli ujet, že?

Skútry

Výbornej prostředek, kterým jsem projel i další části ostrova. Cena 400 – 600 Rupií (Od 300Kč/den). Benzín stojí cca jak u nás. Zálohu jsem platil 5000 Rupií nebo můžete platit ekvivalent v Eurech. Také máte možnost poskytnout deposit přes platební kartu – ale toto já nedělám, buď banka nebo oni Vás ještě za něco skásnou.

http://dvorakmarek.blog.idnes.cz/c/285114/Cestujeme-na-ostrov-Mauricius-Levne.html

0
0

Je potřeba na Mauriciu mezinárodní řidičský průkaz?

0
0

Ano, potrebujes mezinarodni ridicak. Zajdi si na dopravni inspektorat (nebo kde se u vas vydavaji ridicaky – doporucuju tam pro jistotu zavolat dopredu a objednat se) a pozadej o vydani mezinarodniho ridicaku s platnosti na Mauriciu. V podstate je to jen takova mala knizecka, ktera ma mezinarodni platnost (plati ale jen v nekterych zemich).

Vyrizeni mezinarodniho ridicaku je otazka cca 10minut, poplatek je tusim 50kc. Budes potrebovat pasovou fotografii.

Pri kontrole na cestach staci predlozit jen ten mezinarodni ridicak, ale spravne bys u sebe mel mit tusim i nas narodni.

  • Guest odpověděl(a) před 10 roky
  • naposledy upraveno před 9 roky
Zobrazuji 2 výsledky
Vaše odpověď

Prosím, nejprve se .