Letovisko Galissas leží na jihozápadním pobřeží ostrova, přibližně 8 kilometrů od hlavního města Ermopoulis. Stalo se největší turistickou lokalitou na ostrově.

Turistické středisko je snadno dostupné autobusem či jiným dopravním prostředkem jak od letiště, tak od hlavního přístavu ostrova.

Galissas

Galissas

Nalézá se zde množství taveren, restaurací a barů.

Před nepříjemnými větry chrání zátoku Galissas okolní zeleň.

Velkým lákadlem resortu je jeho pláž pokrytá jemným pískem a to i na mořském dně. Pláž se pozvolna svažuje do vody, takže je vhodná pro rodiny s dětmi a méně zdatné plavce.

Pláž Galissas byla pro svou čistou vodu a celkovou kvalitu oceněna Modrou vlajkou EU. Návštěvníkům nabízí plný plážový servis a komfortní služby, lehátka, slunečníky, plážové kabinky, toalety i sprchy. Pro děti se tu nachází hřiště. Vyznavači vodních radovánek tu najdou možnosti surfingu, projížďky na šlapadlech a loďkách. Na souši si můžete zahrát míčové hry.

Celkový dobrý dojem dotváří okolní krásná zeleň.

Pláž v Galissas

Pláž v Galissas

I nákupní možnosti jsou dostačující. Zdejší obchůdky a markety poskytují základní potraviny a potřeby, suvenýry i dárkové předměty. Širší možnosti nákupu pak najdete v blízkém hlavním městě.

Večer se můžete procházet městečkem, podél pláže, nebo se vydat na kopec nad pláží, kde budete obdivovat zbytky starého hradu s opevněním, jenž v minulosti sloužil k obraně ostrova. Další možností je vycházka ke kapličce Alias Pakou, odkud se vám naskytne krásný výhled do okolí.

Nechybí ani nabídka noční zábavy v barech a diskotékách s reprodukovanou i živou hudbou.

Pláž Armeos

Pláž Armeos

Nedaleko Galissas se rozprostírá ještě jedna zajímavá pláž zvaná Armeos. Leží v malé zátoce a poskytuje více soukromí. Nejsou zde k dispozici žádné plážové služby, avšak zase potěší každého, kdo upřednostňuje klid. Pláž je vyhledávaná i nudisty. Snadno se sem dostanete po souši i po moři na loďce nebo skútru.

Autobusem nebo vypůjčeným dopravním prostředkem, můžete poznávat další zajímavá místa na ostrově. Možná se dostanete až k severní části, jež byla využívána při bouřích jako přístav. Na skalách se dochovaly děkovné nápisy a texty modliteb ze středověku.

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená Galissas

Máme pro vás aktuální zájezdy do destinace Galissas a nebo další spoustu zájezdů do Řecka. Podívejte se i na aktuální Last minute pro destinaci Galissas a vyberte si tu nejzajímavější nabídku!