O ostrovu Rhodos se říká, že je to nejslunnější řecký ostrov. Slunce tu svítí v průměru 300 dní v roce.

Asi v polovině května přestává pršet a teplo a sucho trvá až do půlky října. I mraky jsou zde výjimkou.

Noční teploty bývají okolo 2 – 25°C, přes den pak vystoupají na 25 – 35 °C. Za bezvětří může teplota dosáhnout až nepříjemných 40 °C.

Na ostrov naštěstí částečně zasahuje Meltami, který vzduch ochlazuje, a tak je zde příjemně i ve vrcholné sezoně v červenci a srpnu. Ovšem to samozřejmě neznamená, že zde nepálí sluníčko – dávejte si opravdu dobrý pozor, pořádně se namažte (krémem 🙂 ) a dodržujte pitný režim. Zejména v sušších oblastech ostrova je Slunce pocitově mnohem silnější a i teplota vzrůstá.

Aktuální počasí na Rhodosu a předpověď na další dny

[forecast location=“rhodos,greece“ location_title=““ numdays=“20″ language=“CZ“ datelabel=“d.m.Y“ measurement=“metric“ layout=“table-vertical-upraveno“ showdata=“alert,highlow,daynames,pop,icon,text,conditions,date“]

Průměrné teploty na ostrově Rhodos

Následující graf uvádí průměrné nejvyšší a nejnižší denní teploty na Rhodosu v jednotlivých měsících roku. Nezapomeňte ale, že na sluníčku mohou být teploty o dost vyšší!

 

 

Srážky na ostrově Rhodos

Na grafu uvidíte průměrný měsíční úhrn srážek na Rhodosu a také průměrný počet deštivých dní v jednotlivých měsících roku.

 

 

Počet hodin slunečního svitu během dne na ostrově Rhodos

Tento graf přehledně ukazuje průměrný počet hodin během dne v jednotlivých měsící roku, po které na Rhodosu svítí slunce.

 

 

Teplota moře na ostrově Rhodos

Následující graf vám ukáže vývoj průměrné teploty moře okolo ostrova Rhodos v jednotlivých měsících roku.

 

 

 

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená v Řecku

Hledáte zájezdy do Řecka? Podívejte se na aktuální nabídku zájezdů se zajímavými cenami a různými slevami. Vybírat můžete i dle hodnocení jednotlivých nabídek, k dispozici je řada termínů a cenových hladin, ze kterých si můžete vybrat! Pro nabídku aktuálních zájezdů do Řecka, klikněte sem a pro akční nabídky Last minute pak zase sem.