Na severním pobřeží ostrova Elba leží jeho hlavní město Portoferraio s 11 tisíci obyvatel. Je také hlavním přístavem ostrova, jenž využívali již etruští a ligurští osadníci. Ve městě najdete mnoho památek z 16. století.

Portoferraio

Portoferraio

Centrem města prochází klikaté dlážděné uličky s množstvím schodů a schůdků. Město je známé svými starými kostely.

V roce 1548 bylo Portofarraio přestavěno ve vojenském stylu, a tak mezi jeho hlavní památky patří především pevnosti Stella, Falcone a Bastione della Linguella.

Významnými památkami jsou kostel Milosrdenství a Napoleonovo muzeum. Nachází se zde také jedna z Napoleonových rezidencí Palazzina Napoleonica, známá také jako Palazzina dei Mulini.

Napoleonova residence Palazzina Napoleonica

Napoleonova residence Palazzina Napoleonica

V okolí Portofarraio se nacházejí jedny z nejvyhledávanějších pláží pro potápění. Vyzkoušet taktéž můžete všechny známé druhy vodních sportů. Místo je navíc ideálním pro jachting.

Město Portoferraio

Město Portoferraio

Nedaleko hlavní pláže objevíte několik menších pláží s dostatkem soukromí. K nejznámějším plážím patří Scaglieri, Biodola, Bagnaia, Vittico, Enfola, Sorgente, Sansone, Aquaviva, Padulella, Le Ghiare, Magazini, Otone.

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená Portoferraio

Chcete-li vyrazit na dovolenou do Itálie a zajímá-li vás přímo destinace Portoferraio, podívejte se na aktuální nabídku zájezdů, které sem míří! K dispozici je celá řada zájezdů do Itálie a podívat se můžete také na aktuální nabídku Last minute zájezdů. Neváhejte, dovolená v Itálii je bezva!