Cittá di Castello je typické provinční italské městečko, bohaté na kulturní památky. Na rozdíl od ostatních měst v regionu Umbria rozkládajících se na svazích Apeninského pohoří, leží město v rovině v údolí řeky Tevere.

Cittá di Castello

Cittá di Castello

Nejsevernější městečko Umbrie má kostely, věže a paláce. Lemují ho městské hradby. K posezení lákají kavárny a tratorie a k nákupům zase butiky.

Zajímavosti Cittá di Castello

Cittá di Castello je ale především městem muzeí. Jedinečné jsou sbírky zdejšího rodáka, malíře a uměleckého řemeslníka Alberta Burriho. Burri, původním povoláním chirurg, zemřel v roce 1995 jako osmdesátiletý. Do poslední chvíle tvořil a svému rodnému městu věnoval tolik svých děl, že naplnila celý palác Albizzini a ještě nedaleké uprázdněné haly továrny na tabák.

Muzeum se sbírkami Alberta Burriho

Muzeum se sbírkami Alberta Burriho

Prohlédněte si rovněž Museo di Duomo na Piazza Gabriotti, vystavující stříbrné poháry a Pinturicchiovu Madonu.

Palazzo Vitelli alla Cannoniera

Palazzo Vitelli alla Cannoniera

Renesanční fasáda Palazzo Vitelli alla Cannoniera zdobená sgrafity patří mezi nejkrásnější v Itálii. Uvnitř paláce jsou v místnostech s kazetovými stropy přechovávány exponáty obrazárny včetně jednoho raného obrazu Raffaelova.

  • Hodnocení uživatelů

  • Hodnocení: 0 hvězdy
    0 / 5 (0 )
  • 0%
  • (0) Zatím žádné recenze!

Summary:

Hodnocení: 0 hvězdy
0 / 5 (0 )

0%



Nikdo ještě nerecenzoval, buď první! Nikdo ještě nerecenzoval, buď první!



Dovolená Cittá di Castello

Zajímala by vás nabídka zájezdů do destinace Cittá di Castello? Podívejte se na aktuální nabídku zájezdů či Last minute, které Cittá di Castello nabízí. Případně se podívejte i na další zájezdy do Itálie, nebudete litovat!