Mexické jídlo je pro turisty jedním z největších zážitků celého pobytu. Mexická kuchyně se liší podle jednotlivých oblastí, je různorodá a takřka vždy ostrá (avšak ne nutně pálivá).
Hotely nabízejí různou formu stravování. V hotelích ve známých letoviscích bývá většinou bufetovým stylem. Celkově lze říci, že Mexiko patří k dražším státům, kde turistické služby, suvenýry a ceny jídel jsou poměrně drahé. Je to pravděpodobně blízkostí USA a velkému množství amerických a kanadských turistů , kteří jsou na tom přece jenom ekonomicky poměrně dobře. Proto je vcelku výhodné volit v hotelích v Mexiku pobyt all inclusive, kdy strava a i nápoje zahrnuté v této službě jsou na dobré úrovni.
Mexická kuchyně je velmi pestrá a proměnlivá. Vznikla spojením původní indiánské kuchyně a evropských vlivů. Hlavní a většinou jedinou potravou dnešních obyvatel Mexika zůstávají kukuřice, fazole, papriky a rajčata. Maso bývá výjimečnou potravní složkou, mnohdy podávanou jen jako součást náboženských rituálů. Mnoho pokrmů přicházejících na stůl pod stejným názvem se v jednotlivých restauracích často připravují za použití odlišných ingrediencí, které jsou všechny k dostání na místních trzích (tanguis). Záleží prostě na tom, ve kterém kraji pokrm jíme.
V souvislosti s místními hygienickými podmínkami se doporučuje pít pouze balenou vodu, loupat veškeré ovoce a zeleninu, či je dezinfikovat v antibakteriálním roztoku a nestravovat se u pouličních stánků či v pochybných restauracích. Mexickým národním nápojem je známá a oblíbená tequilla.