Vyřešený
0
0

Prosím zkušené cestovatele o radu. V listopadu budu na Havaji – Oahu. Zrovna řeším ubytování a nevím, jakou lokalitu zvolit. Budu s sebou mit 2 malé děti, tak bych potřeboval vše, jen ne surfařský ráj 🙂 Čili kde bude co nejklidnější moře v tomto období? Děkuji za tipy

Skvělá odpověď
1
0

Ahoj,

no pocitej s tim, ze na Havaji to obecne na koupani neni uplne idealni v podstate nikde, zvlast pro male deti. Vlny jsou tady prakticky vsude, leda bys narazil na nejakou zatoku s vlnolamem, jinak je to tady divocina vsude a v surfarske sezone je ta divocina jen mnohem vetsi 🙂 Sever Oahu je surfarsky raj, takze tam urcite ne. Mne osobne se nejvice libila vychodni cast ostrova, takze ja bych se tlacil tam, ale jinak je to jedno, protoze kamkoli na ostrove dojedes za chvili, takze bych spis vybiral podle ceny a hodnoceni obytovani a vzal bych si ubytko s bazenem, kde se v klidu osvezis i ty a decka se budou moct vyblbnout. Ubytovani na Oahu je docela slusny vyber, takze bude asi zalezet hlavne na penezence a osobnim vkusu.

Jinak jestli budes moct, podpor rozvoj MAHALO.cz a kup si ubytko pres nej na strance Ubytovani na Oahu. Ceny jsou stejne jako jinde, jen z tve rezervace pujde drobny prispevek na provoz. Stejne tak si tady muzes pujcit i auto v proverene autopujcovne na Havajskych ostrovech.

Mej se!

0
0

Super, díky moc, mrknu na to 😉

ten východ se mi líbí nejvíc, líbil se mi tam domek přímo u pláže, ale bez bazénu, což je dobrá rada 😉

0
0

Zdravím a vítám tě na MAHALO!

Souhlasím se Skippym, že asi nejhezčí část Oahu je východ – jsou tam typické havajské hory, pěkné pláže a je to kousek prakticky všude na ostrově.

S koupáním v moři to je na Havaji obecně špatné – my projeli několik ostrovů a všude byly dost vysoké vlny. Jen na pár plážích se pláž svažovala do moře tak pomalu, že se vlny stihly rozbít a člověk se mohl aspoň v malé hloubce trošku počachtat. Holky do vody skoro nevlezly, protože je pokaždé smetly vlny a omlátily je o písek 🙂 Počítej s tím, že děti by to měly podobné. Navíc nezapomeň, že je tam dost žraloků (je zbytečné se nějak děsit, ale tuším, že každý rok tam je nějaký smrtelný útok – my v moři plavali mnohokrát a žraloky jsme neviděli) Takže ten bazén také hodně doporučuji, je to jistota.

Alternativou je ubytování bez bazénu, ale se zjištěnou možností, že se lze koupat v bazénu třeba u nějakého hotelu (za poplatek a nebo s tím, že si něco dáte na baru apod.), což by ani finančně nemělo být problematické.

Určitě si to ale užijete, Havajské ostrovy jsou fakt krásné!

Ondra, MAHALO.cz

Zobrazuji 3 výsledky
Vaše odpověď

Prosím, nejprve se .