Vyřešený
0
0

Ahoj, chystám se s kamarádkou do thajsko ostrov Phuket a rády bychom navštívily i jiná místa blízko Phuketu, ale nevím jak se tam nejlépe přepravovat? Máte někdo nějaký tip? Děkuji předem. Kamča

Skvělá odpověď
0
0

Pokud jste dvě, můžete jet taxíkem (cena podle toho, co si usmlouváte – od cirka 650 do 1000Bt za auto a za jeden směr je OK).

Případně můžete jet ve shared taxi, je to takový minivan, který nabírá víc lidí. Je to trošku pomalejší (čeká se, než nastoupí dost lidí a pak i ten rozvoz trošku zdržuje), nicméně cena je kolem 200-250 Bt za osobu.

A nebo se domluvte s nějakým dalším turistou, který jede do Patongu a vemte si taxík společně (standardně tam na to nepřistoupí, protože sdílet taxi tam dohody mezi taxikáři neumožňují, ale když mu řeknete, že jedete do různých hotelů až budete na Patong Beach, tak taxikáři nic jiného nezbyde, že 😀 ).

Určitě nedoporučuju využívat nabídky naháněčů hned u východu z letiště a nebo s nimi tvrdě smlouvej. Vyjdi ven z letiště a jdi trošku nabok (tuším, že vpravo od východu stály takové béžové taxíky) a dojednej si cenu napřímo.

0
0

Ahoj, no záleží, jaká místa máš na mysli. Běžná turistická (ostrůvky okolo) není problém projet v rámci placených výletů – všude na ostrově Phuket ti je budou nabízet všude, stačí si jen vybrat a trošku usmlovat cenu.

Pokud chceš něco intimnějšího nebo méně známého, domluv se s nějakým rybářem, jestli tě zaveze. Není marné se poptat třeba na hotelu, každý má spoustu známých a kšeftík si nenechají utéct. Čím víc lidí ale bude v „řetězu“ doporučení, tím vyšší bude cena, protože tím víc provizí budeš platit. Takže je lepší se domluvit přímo s nějakým človíčkem, který má člun.

A nebo si ten člun půjčit a pak budete úplně nezávislí.

Takže možnosti jsou, teď už jde jen o to, co přesně potřebuješ.

Měj se!

Ondra, MAHALO.cz

0
0

Děkuji za odpověď. Ráda bych se ještě zeptala, jak je to tam s cenou? Když pojedu z letiště z Phuketu na Patong Beach kolik je přibližná cena? Případně jak se ceny taxikářů pohybují?

Zobrazuji 3 výsledky
Vaše odpověď

Prosím, nejprve se .