0
0

Na horním konci oblasti narazíte na kalderu u obce Tenteniguada s jejími skalisky nebo na „Sokolí soutěsku“ Barranco de los Cernícalos, která se tu rozprostírá od sopečného kotle Caldera de los Marteles až k osadě Lomo Magullo.

Tato soutěska je skutečně pozoruhodná, na jejích svazích rostou jedny z nejkrásnějších lesů divokých olivovníků rodu Acebuchal na celém ostrově Gran Canaria. Břehy řeky, jíž protéká voda po celý rok, jsou porostlé stinnými vrbovými porosty. Soutěska je vhodným místem k pěší turistice a po celé její délce ji protínají dobré turistické stezky.

Další působivý přírodní zážitek slibuje kaldera de Los Marteles. Sopečný kotel má průměr 500 metrů a je 80 metrů hluboký. Vzhledem k tomu, že nemá žádný přirozený odtok, je dno kráteru vhodné i pro zemědělství. Není tedy nic neobvyklého vidět zde osetá políčka či pasoucí se dobytek.

Nákupy

Určitě se vyplatí navštívit starou část Valsequilly při okružní procházce po uličkách centra, kde je většina místních obchodů. Návštěvníci, kteří by si chtěli zakoupit nějaké typické řemeslné výrobky z Valsequilla, tady mohou klidně zajít přímo do řemeslnických dílen, pozorovat šikovné řemeslníky při jejich práci a pak si případně něco koupit.

Vyrábějí se zde pěkné pletené košíky z třtiny a slámy, keramika a hrnčířské zboží, krajky a háčkované výrobky, hračky, tradiční panenky a řezbářské práce. Působí tady i značný počet rukodělných sýráren a stáčejí zde med i víno. Nákupy jsou nejlepší přímo od jednotlivých výrobců. Nenechte si ujít ani pravidelný nedělní trh v ulicích starého města, kde si lze koupit zaručeně čerstvé produkty zdejšího regionu.

Gastronomie

I když je území Valsequillo pro turisty poměrně neznámé, přijíždí sem mnoho návštěvníků ostrova Gran Canaria kvůli jedné místní vyhlášené specialitě, a tou jsou sýry, které jsou známé a objevíte je na policích téměř každého supermarketu na ostrově.

Mezi nejoblíbenější jídla Valsequilla patří bezpochyby grilované maso. Typickými zdejšími chutnými pokrmy jsou grilovaná žebírka, Chorizo ​​(paprikové klobásy), Morcilla (jelítka), Papas arrugadas (šťouchané brambory) spolu s pikantní omáčkou mojo.

Kuchyně Kanárských ostrovů je bohatá i na dušená masa, polévky, pokrmy z cizrny nebo gofio escaldado (spařená mouka z pražených zrn). Mnoho místních restaurací nabízí opravdu výbornou kuchyni i služby.

Svátky a slavnosti

Mezi nejvýznamnější svátky patří oslavy zasvěcené patronovi Valsequilla, San Migueli Arcangelovi (archanděl Michael), které se konají vždy od 29. září. Na celé 3 dny se město mění ve velkolepé pouliční divadlo, koná se tradiční pouť, trhy s dobytkem a populární lidové slavnosti Suelta del Perro Maldito („Puštění na svobodu zatraceného psa“).

Také den San Juana Bautisty (svatého Jana Křtitele) se po celé obci slavnostně oslavuje. V Tenteniguadě se o magické noci 24. června pořádá tradiční velkolepý ohňostroj. Ve Valle de San Roque se každý rok na svátek patrona San Roqueho, dne 16. srpna, zdobí ulice vlajkami a světelnými řetězy.

Zobrazuji 0 výsledků
Vaše odpověď

Prosím, nejprve se .