0
0

Blíží se nám konec sezony a tak všichni začínají bilancovat. Já také bilancuji…. Dala jsem si před nadcházející sezonou dvě předsevzetí, že se naučím pít Ouzo a že ochutnám všechny řecké sladkůstky z místní cukrárny (samozřejmě jen proto, abych mohla svým klientům doporučit ten nejlepšíJ) Se silným sebezapřením jsem se naučila pít Ouzo a s velikou radostí celou sezonu plnila úkol číslo dvěJ

Mezi ty nejoblíbenější a nejznámější řecké dezertíky patří stoprocentně Baklava a Kateifi. Avšak není to tak jednoduché, jak Baklava tak Kateifi dělají všude v různých obměnách (s pistáciemi, s mandlemi, se šlehačou). Baklava je vyráběná s plátů filo těsta (které neobsahuje oproti listovému těstu ne máslo, ale rostliný olej a proto prý není tak tučné, i když ona to pak dávka medu vykompenzujeJ) vlašských ořechů a již zmiňovaného medu. Kateifi je také vyráběné z filo těsta, tentokrát však ne v podobě plátů ale tenoučkých filo nitek, doplněných také medem a vlašskými ořechy. Já osobně doporučuji Kateifi se šlehačou (ta místní je taková opravdová), která není tak sladká a společně to chutná opravdu skvěle. Mě tento dezert evokoval k napsání tohoto příspěvku, kdy jsem ho spořádala ve 12 večer a do 3 nemohla spát. I když je to dorota, dezerty jsou těžké a přejídat se jimi na noc není opravdu to nej.

Zobrazuji 0 výsledků
Vaše odpověď

Prosím, nejprve se .