0
0

Kanárské ostrovy jsou mezi turisty proslulé nejen svým slunečným počasím, příjemnou atmosférou a úžasnou přírodou, ale také výtečnou a naprosto jedinečnou kuchyní. Stejně jako v jiných zemích můžete samozřejmě i zde narazit na mnoho cizokrajných restaurací, ve kterých můžete ochutnat něco z kuchyně italské, francouzské, čínské či orientální nebo zajít do jednoho z celosvětově populárních fast foodů, jakým je například MC Donald. Každý správný cestovatel, by však měl ochutnat i něco z pravé domácí kuchyně.

Kuchyně na Kanárských ostrovech je svou strukturou více méně podobná jiným středomořským kuchyním a mezi místními obyvateli je považována za velice zdravou. Jejími charakteristickými přísadami jsou česnek, kvalitní olivový olej, čerstvá zelenina, sýry a pak také luštěniny. Mezi nejčastěji podávané maso, zde patří především maso rybí a poté také kozí, jehněčí a hovězí. K masu se pak tradičně podává zde vyráběná omáčka – tzv. mojo, která může mít ty nejrůznější barvy i chutě. Jejími hlavními ingrediencemi je česnek, olej, ocet, sýr, mandle a avokádo. Každá restaurace, si však své mojo něčím obzvláštňuje takže se, se stejnou chutí nejspíš jen tak nesetkáte.

Za národní pokrm je na Kanárských ostrovech považován zdejší marinovaný králík. Ten se připravuje dušením, v závěrečné fázi se zalije vínem a podává se většinou s bramborami vařenými v mořské vodě. Další specialitou je zde pak také bezmasý pokrm – ropa vieja. Jedná se o opečené brambory s rajčaty, cizrnou a cibulí. Oblíbenou polévkou je na Kanárech – sopa de pescado, což je rybí polévka s šafránem, podávaná s čerstvým pečivem. Ať už tedy ochutnáte na Kanárských ostrovech jakoukoliv místní specialitu, určitě si ji velice rychle oblíbíte.

Zobrazuji 0 výsledků
Vaše odpověď

Prosím, nejprve se .